Wat te doen als je sleutel kwijt of kapot is?

We gebruiken sleutels en sloten om ons bezit te vergrendelen of af te sluiten. Dit doen we voornamelijk bij producten die belangrijk of waardevol voor ons zijn en des te vervelender is het wanneer we een sleutel kwijt zijn die ons hiertoe toegang verschaft. Naast dat we een sleutel kwijt kunnen zijn kan in sommige gevallen het slot of de sleutel kapot gaan. Gelukkig is deze situatie ongebruikelijk wanneer je gebruikt maakt van gecertificeerde sloten. Maar wat doe je in de situatie dat dit toch gebeurd? In dit artikel bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Klik hier als je onmiddelijk op zoek bent naar een slotenmaker.

Gebroken sleutel

Wanneer je sleutel gebroken is dan volstaat het om met het type slot naar een lokale slotenmaker te gaan. Deze kan je voorzien met een nieuwe sleutel van hetzelfde type. Wanneer het sleutel is afgebroken in het slot dan is het soms niet mogelijk deze er uit te krijgen. In dat geval zul je een nieuw slot moeten aanschaffen.

Sleutel kwijt

Wanneer je je sleutel kwijt bent is het beter om een nieuw slot aan te schaffen. Het risico bestaat dat iemand je sleutel heeft gesloten en op het juiste moment wacht om deze te kunnen gebruiken. Zelfs wanneer je nog in het bezit bent van een reserve sleutel kan het een goed idee zijn om alsnog het slot te laten vervangen.

Bron: slotenmaker den haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *