Wanneer is het slim om sim only onbeperkt internet te gebruiken?

Zowel op tv, als op de radio, maar ook online ben je ze vast wel eens tegenkomen; advertenties van mobiele providers die sim only onbeperkt internet aanbieden. Zijn deze bundels écht voordelig? En in welke situatie is zo’n abonnement eigenlijk voordelig? Je leest het in dit artikel!

Is een sim only met onbeperkt internet wel voordelig?

Met een sim only onbeperkt internet heb je niet te maken met een datalimiet. Het grootste en ook meest logische voordeel is dan ook dat je altijd overal online kan zijn.

Een bijkomende voordeel is dat je niet meer afhankelijk bent van wifi. Zodra je databundel volledig verbruikt is moet je op zoek naar een wifi locatie, die niet altijd beschikbaar is. Hierdoor kan je een flinke tijd zonder internet zitten!

Verder ben je met onbeperkt internet altijd verzekerd van een hoge internetsnelheid. Deze snelheid is in vergelijking met wifi een stuk hoger. Zeker in dringende situaties kan onbeperkt internet goed van pas komen.

Met een sim only onbeperkt internet kies je duidelijk voor gemak. Je hoeft hierdoor nooit meer bij te betalen. Ook ben je in Nederland altijd verzekerd van een hoge internetsnelheid, waardoor je altijd online kan zijn. 

Een sim only met onbeperkt internet is niet altijd voordelig. Hieronder lees je wanneer een sim only onbeperkt internet voor jou een goede deal is.

In welke situatie past een sim only onbeperkt internet?

Een sim only onbeperkt internet is zeker aan te raden als je je toestel voor zakelijke doeleinden gebruikt. Hiermee zorg je er voor dat jij of je collega ieder moment, dus 24/7, bereikbaar is.

Ben je een ondernemer? Dan profiteer je van een hoop extra voordelen! De zakelijke kosten die gemaakt worden kan je bijvoorbeeld van je btw aftrekken. Bij de meeste mobiele providers is het mogelijk om meerdere abonnementen onder te brengen in één account. 

Een ander bijkomend voordeel bij een zakelijk account is dat providers bij een storing verplicht zijn om jou binnen 24 uur op de hoogte te stellen. 

Als je een ZZP’er bent is het zelfs mogelijk om de totale kosten af te trekken van de belasting. Dit is zowel bij de inkomstenbelasting als bij de omzetbelasting mogelijk. 

Ben je gewoon een particulier? Zeker als je veel op je mobiele telefoon zit levert een sim only met onbeperkt internet je een hoop voordelen op. 

Een grootverbruiker streamt dagelijks een aantal uren video’s en muziek, downloadt onbeperkt apps en zit vaak op social media. Dit doet hij allemaal op zijn 4G-netwerk. Je bent dan vaak onderweg, waardoor je niet op wifi kan zitten. 

Ben je er niet helemaal zeker van welke abonnement het best bij je verbruik past? Maak dan gebruik van een tool om een goede indicatie van je dataverbruik te krijgen.

Zeker als je boven de tien gigabyte zit is het aan te raden om een sim only onbeperkt internet te kiezen. Veel mobiele providers bieden grotere datalimiet aan, waardoor onbeperkte data een betere keuze voor je is.

Is een sim only onbeperkt internet iets voor jou?

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel voldoende informatie gehaald om een goede keuze te maken. Veel succes met vergelijken!