VCA trainingen

VCA trainingen zijn er om jou voor te bereiden op een veilige werkomgeving. Tijdens VCA trainingen leer je alles wat nodig is om jouw eigen veiligheid en die van je collega’s te waarborgen. Een VCA training is niet verplicht, maar kan veel voordelen opleveren. Voor jouzelf in je werk, maar ook wanneer je zoekt naar een baan. Het diploma dat je ontvangt na het voldoende afronden van de VCA training geeft namelijk aan dat je in staat bent veilig en gezond te werken. Er zijn basis VCA trainingen en VCA vol trainingen.

Basis VCA

De basis VCA trainingen zijn er voor iedereen. Het maakt niet uit in welke sector je werkt of welke functie je hebt. Veilig werken is voor iedereen van belang. Je leert tijdens de basis VCA trainingen over allerlei aspecten die met de veiligheid in een werkomgeving te maken hebben. Het gaat hierbij zowel over regel- en wetgeving en eisen aan werkplekken als meer praktische onderdelen. Praktische onderdelen richten zich bijvoorbeeld op het werken met bepaalde apparatuur en machines, het werken op hoogte en het herkennen en kennen van etiketten en signaleringen.

VCA vol

VCA trainingen voor VCA vol zijn vergelijkbaar, maar zijn bedoeld voor mensen in een leidinggevende functie of die zo’n functie graag willen. Bij VCA vol trainingen wordt aandacht besteed aan dezelfde punten als bij de basis VCA trainingen. Maar hiernaast wordt ook geleerd over hoe leiding te geven op een veilige manier. Dit is dus een VCA training voor mensen met meer verantwoordelijkheden. Ze letten niet alleen op zichzelf, maar ook op hun collega’s of team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *