Prepaid bellen doe je met prepaid internet

Het prepaid bellen is weer helemaal hip en dat komt door de komst van prepaid internet.

Met een prepaid simkaart kun je je belminuten opwaarderen. Wanneer je kiest voor prepaid internet dan kun je ook je data opwaarderen. Ontzettend handig als jij niet teveel voor je telefoonrekening wilt betalen. We leggen je alles uit over prepaid bellen en internetten.

Een prepaid simkaart kopen

Je hebt besloten om een een prepaid simkaart te kopen, maar voordat je deze aanschaft zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je je afvragen hoeveel jij ongeveer belt per maand. Daarnaast is het ook belangrijk om inzichtelijk te krijgen hoeveel SMS’jes jij per maand verstuurd. Als jij weinig belt en SMS verstuurd, dan heb je vaak aan 200 minuten genoeg. Bel of SMS jij juist veel? Kies dan voor 500 minuten of meer.

Het is goed om te weten dat over het algemeen, één SMS gelijk staat aan één belminuut. Dit verschilt echter wel per provider, waardoor het handig is om dit van te voren online te vergelijken. 

Wil jij gebruik maken van prepaid internet? Om bijvoorbeeld een WhatsApp te versturen, je e-mails bij te houden of op social media te zitten? Dan moet jij ook hier van tevoren een inschatting over maken. Maak jij weinig gebruik van data? Dan heb je over het algemeen aan 1500 mb’s per maand voldoende. Ben jij het liefst altijd online en stream je graag films en series? Dan zit jij al gauw op 5000 mb’s per maand of meer.

Inzicht krijgen in je verbruik

Vind je het lastig om inzicht te krijgen in hoeveel jij per maand belt, sms’t en aan data verbruikt? Je kan dan twee dingen doen: online kijken hoeveel jij verbruikt of naar de winkel gaan van je huidige provider. Daar kun jij alle informatie vinden in hoe jij je telefoon het meeste gebruikt.