Hoe pak je een grote bedrijfsverandering aan?

In de dynamische businesswereld van vandaag vinden veel veranderingen plaats. Dat moet ook wel, want je moet blijven meebewegen met trends, doelstellingen en de markt. Toch kan dat best lastig zien. Hoe pak je grote veranderingen zo effectief mogelijk aan?

Het beheersen en managen van verandering

Allereerst is het belangrijk om de verandering te evalueren. Wat voor soort verandering is dit en wie heeft hier welk belang bij? Daarnaast zijn er ook geplande veranderingen en spontane verandering. Bij gepland veranderen werk je vanuit een ontwerp model of een ontwikkelmodel. Hierbij is hoge behoefte aan controle en supervisie. Een spontane verandering is niet stuurbaar. Spontaan veranderen heeft raakvlakken met chaostheorie, complexiteit denken en het zelforganiserende vermogen van organisaties.

Change management

Effectief om gaan met verandering is dus cruciaal voor het succes van je bedrijf. Je moet niet alleen snel kunnen handelen, maar je moet ook instaat zijn om problemen zo snel mogelijk aan te pakken en te verhelpen. Daarnaast moet je tijdig kunnen inspelen op de vraag naar nieuw productaanbod en het snel kunnen implementeren van wijzigingen: dit noemen we change management. Gelukkig kent Nederland een handvol specialisten in dit vakgebied. Twijfel niet om een expert op hulp te vragen als je er niet alleen uitkomt.

TeamCenter

Je bent er inmiddels vast wel achter gekomen dat je als je een geweldig product op de markt wilt zetten je duizenden, misschien wel miljoenen beslissingen moet maken.  Niet alleen de grote beslissingen zijn van belang, maar juist alle kleine beslissingen bepalen het resultaat. Elke kleine beslissing kan het verschil zijn tussen succes of failure. Een oplossing vind je in TeamCenter, dit initiatief van Cards PLM schiet jou te hulp wanneer het aankomt op het decision making process en changemanagement, een recept voor succes dus.