De pijlers gericht op Duitsland

Ons land grenst voor het grote deel met onze oosterburen, Duitsland. Een geliefd vakantieland voor vele Nederlanders met als hoogtepunt Berlijn. Daarnaast is het ook nog eens onze absolute rivaal als het op voetbal aankomt. Maar Duitsland is vooral onze belangrijkste handelspartner. Jaarlijks gaan er voor miljoenen over de grens van Nederland naar Duitsland en andersom. Logischerwijze zijn dan ook veel Nederlandse bedrijven zijn dan ook ingericht op de Duitse markt. Maar hoe kun je dat het beste doen, wat zijn dingen om over na te denken. Hier zoeken we het uit.

Taal is alles

Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar als je gaat handelen met Duitsland is het belangrijk om de taal een beetje te spreken. Vlak over de grens kunnen nog wel wat Duitsers Nederlands verstaan, maar voorbij het Ruhrgebied ga je het met Nederlands niet meer redden. Zorg dan ook zeker dat in ieder geval één persoon binnen je bedrijf redelijk goed Duits spreekt. Het beste is natuurlijk dat je allemaal even een taalcursus doet. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je je facturering, contracten en website in het Duits inricht. Laat dit door iemand doen die goed Duits spreekt. Door simpele taalfouten kom je al gauw slordig over.

Website inrichten op de Duitse markt

Als je handel wilt doen met Duitsland is het belangrijk dat je website dan ook in Duitsland te vinden is. Dit lijkt makkelijker dan het is. Een goede manier om je website snel te laten verschijnen in zoekopdrachten is door het inzetten van linkbuilding.  Linkbuilding zorgt ervoor dat jouw website hoger in het algoritme terecht komt door strategisch gebruik te maken van linkwoorden in teksten, kopjes en andere advertenties. Door linkbuilding in Duitsland in te zetten garandeer je dat jouw jouw website vindbaar is in de Duitse zoekmachines. Linkbuilding Duitsland wordt aangeboden door bijvoorbeeld Markant Internet. Neem snel een kijkje en zorg dat jouw website omzet gaat genereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *