Cursus administratie? Dit ga je leren

In iedere organisatie kom je de functie van administratief medewerker tegen en dat is niet zo gek, want overal zijn administratieve werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Of je nu fulltime of parttime aan de slag wilt binnen deze functie; er zijn genoeg mogelijkheden. Wil je jouw skills uitbreiden of wil je je laten omscholen? Dan is een cursus administratie een goede keuze. Je gaat aan de slag met alle facetten van administratie. De opleiding is zeer afwisselend en dit geldt ook voor de functie zelf. De cursus administratie is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een afwisselende baan.

Wat houdt de cursus precies in? Je leert niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden. Zo is het belangrijk dat je goed om weet te gaan met de computer. Daarom is onder andere toetsenbordvaardigheid een onderdeel van de lessen. Daarnaast ga je ook aan de slag met MS Office, zoals Word, Outlook en Excel.

Overige onderdelen cursus administratie

Je gaat daarnaast ook aan de slag met kantoorpraktijk. Dit houdt in dat je de baliewerkzaamheden leert, maar ook gesprekstechnieken en kantoorvaardigheden zoals het gebruik van de telefoon. Ook internet en social media komen aan bod. Tot slot is er een vervolg van de MS Office kennis en leer je bedrijfsrekenen en het juiste gebruik van de Nederlandse taal op de werkvloer. Je hebt geen vooropleiding nodig om de cursus administratie te gaan volgen. Wel is het handig om de Nederlandse taal zowel in woord als geschrift goed te beheersen. Ook is het een voordeel wanneer je al enige ervaring hebt met de computer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *