Breng de sportschool naar je eigen huis

Iedereen zal wel gemerkt hebben dat het leven heel erg is veranderd sinds corona. Door het langdurige beperkte leven hebben de meeste mensen er wel genoeg aan gehad. Natuurlijk wil je shape blijven en veel mensen hebben gemerkt dat thuis sporten heel motiverend kan zijn. Daarom is het geen slecht idee om de sportschool naar je eigen huis te brengen! Hiervoor kan je natuurlijk kiezen voor een kwalitatieve fitnessbank. Hier wil ik nog wat dieper op in gaan.

Krachtoefening

Een fitnessbank, ofwel een bench, wordt bij veel krachtoefeningen gebruikt. Een fitnessbank zorgt ervoor dat je in de juiste houding blijft zitten of liggen wanneer je een bepaalde oefeningen uitvoert. Zo zijn er eigenlijk twee verschillende typen fitnessbanken, namelijk een vlakke en een verstelbare fitnessbank. De verstelbare banken kun je zo instellen dat je er met verschillende hoeken goed op kunt liggen.

De meeste bekende oefening waarbij een fitnessbank wordt gebruik is het bankdrukken. Daarnaast zijn er nog talloze andere oefeningen die uitgevoerd kunnen worden voor het gehele lichaam.

Belangrijke factoren

Er zijn wel een aantal belangrijke factoren waarop je moet letten. Belastbaarheid, stabiliteit en stevigheid zijn belangrijk om mee te nemen bij aankoop. De maximale belastbaarheid bepaalt tot hoe je zwaar er veilig getraind kan worden. Het gaat hier dus om het totale gewicht (lifter en gewichten). Gaan voor kwaliteit is daarom ook geen slecht idee. Een instabiele, gammele fitnessbank traint veel minder lekker dan een kwalitatieve. Daarom raad ik Tunturi aan. Zij zijn specialisten in het leveren van kwaliteit fitnessapparatuur. Klik hier voor de website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *